El guitarrista Carlos Piñana, posseïdor del prestigiós premi el Bordó Miner,  guardó del concurs de flamenc més important del món, clausurarà el festival el diumenge dia 6.

El Festival de guitarra “Daniel Fortea” de Benlloch, és un referent per als aficionats a aquest instrument, en totes les seves variants (jazz, clàssic, flamenc, pop). Cada estiu són més els visitants a aquesta cita ineludible a Benlloch.

Aquesta quarta edició, tindrà la seva primera cita el divendres 4 d’agost, amb un espectacle molt especial, El Musical de Fortea. En ell participaran diferents actors que realitzaran una obra de teatre inèdita, escrita específicament per a la localitat i el Festival, en el qual s’escenificaran moments de la vida del geni de Benlloch. També faran presència dos joves intèrprets de terres castellonenques; Diego Fabra i LLuis Castany. En ells es materialitzarà la banda sonora d’aquest espectacle amb música dels mestres Daniel Fortea i Francisco Tárrega .

La nit del dissabte 5 d’agost, Benlloch mostrarà el seu particular maridatge de Guitarra i Vi, que és un fet insòlit en la localitat. Comptarà amb la col·laboració dels Cellers Mes de Rander, El Mollet i Barranc del Cirer.

La vetllada musical de la nit  serà guiada pel mestre de jazz italià Maurizio di Fulvio que ha recorregut amb la seva música més de 20 països del món. Di Fulvio articula amb el seu instrument un impressionant mosaic de notes, domina sobre les cordes, es compara bé amb els músics de classe mundial, organitza lliurement obres populars de Gillespie, Jobim, Santana, Metheny, Pastorius, o Porter

El diumenge 6 d’agost serà el guitarrista Carlos Piñana, un dels referents de la guitarra flamenca actual, l’encarregat de clausurar el Festival a les 20.00h de la tarda.  Primer Premi i Bordó Miner en el Festival Internacional del Cant de les Mines. En 1998 obté el Premi Nacional de Guitarra de Concert “Ramón Montoya” en el Festival d’Art Flamenc de Còrdova.

A partir d’aquest moment comença la seva activitat de concerts com a solista actuant en ciutats com Nova York, Paris, Londres, Frankfurt, Munich, Bremen, Hannover, Moscou, Estocolm, Dublín, Lausanne, Vilnius, Varsòvia, Poznan, Wroclaw, Nàpols, Caserta, Milà, Amman, Teheran, Cairo, Dubai, Nova Dheli, Ad Damman, Alexandria, Austin, Tòquio, Fes, Moscou, Casablanca, Mèxic, Cauen, Oxford, Lisboa, Porto, Tunísia, tot un luxe que ara arriba a Benlloch.

 

Tags: , , , ,